Taxatie juwelen

Wij staan gratis en vrijblijvend te uwer beschikking

Onze ervaren inkopers en taxateurs staan garant voor een onberispelijke service naar u toe. Zij testen al uw juwelen en/of gouden en/of zilveren voorwerpen en wegen deze steeds in uw aanwezigheid en dit volledig gratis en vrijblijvend.

Ook oude juwelen afkomstig uit erfenissen of nalatenschappen kunnen gratis worden getaxeerd bij Gold-50. Vrijblijvend verkoopt u geheel of gedeeltelijk op dat ogenblik en/of op een later tijdstip deze juwelen aan ons. Vaak worden onze klanten geconfronteerd met het wegvallen van dierbaren die vaak oudere, antieke, gebruikte of tweedehands gouden juwelen achterlaten al of niet gezet met diamanten. Deze juwelen zijn meestal eigen aan de smaak van de persoon die overleden is en zijn dikwijls niet meer hedendaags genoeg om te dragen.

Ook hier staat Gold-50 graag ter uwer beschikking aangaande advies en taxatie van alle juwelen met of zonder diamanten. Onze gekwalificeerde diamant keurder staat steeds ter beschikking om uw juwelen gezet met diamant of losse diamant te taxeren.  

Zoals bij alle transacties zijn discretie en de hoogste goud- en/of zilverprijs (en/of diamantprijs) altijd gewaarborgd voor al onze klanten.

Voor het vrijblijvend taxeren van uw juwelen dient u geen afspraak te maken. U kan zonder afspraak bij ons terecht tijdens de openingsuren.

Spectro-analyse ter plaatse

Juwelen in eender welk edelmetaal zullen steeds op een toetssteen getest worden met koningswater. Deze test volstaat in de meeste gevallen om een duidelijk beeld te kunnen krijgen of uw juwelen of andere voorwerpen al dan niet edelmetaal zijn en uit welk karaatgehalte deze vervaardigd zijn.

Toch is het mogelijk dat het testen met koningswater niet altijd een duidelijk beeld geeft. Sommige juwelen of voorwerpen dienen dan extra getest te worden. Bij bepaalde munten of juwelen (die al dan niet zijn samengesmolten) kan het moeilijker zijn om het goudgehalte of zilvergehalte te bepalen. Ook voor juwelen vervaardigd uit platina is een extra test aangewezen om het exacte gehalte te kunnen bepalen en zo ook de correcte prijs te kunnen maken.

Om nauwkeuriger te kunnen uitmeten en testen beschikt Gold-50 over een spectrometer. Deze meter kan een exacte bepaling maken van het gehalte van uw edele metalen. Door middel van een laserstraal op uw juweel of voorwerp te plaatsen, wordt er een duidelijk beeld gegeven van de massa aan edele metalen die dit juweel of voorwerp bevat. De spectrometer geeft ook steeds een uitgebreid rapport door van alle metalen die verwerkt zijn in het gemeten object.  

Gold-50

Abdijstraat 86
2020 Antwerpen
BTW: BE0451.903.204

+32 (0) 3 237 48 54
Gold50@telenet.be

Openingsuren

MaandagGeslotenDinsdag10u tot 17u30Woensdag10u tot 17u30Donderdag10u tot 17u30Vrijdag10u tot 17u30Zaterdag10u tot 16u30ZondagGesloten

Onze kwalificaties

© Gold-50 bvba 2024 – Webdesign Webit